HOME » WORKSHOPS WEEK 2

12 T/M 18 AUGUSTUS 2018    


Zingen met Jacqueline is altijd feest

Yin Yoga is lief zijn voor jezelf.  

Veel ruimte voor persoonlijke aandacht.


De tweede zangweek wordt verzorgd door JACQUELINE FLESKENS.

 

Jacqueline Fleskens is muziek-therapeut, theatermaker, docent muziek en gediplomeerd zang-docent in de Complete Vocal Technique. 
 

Zingen met Jacqueline is altijd feest. Ze laat je hart zingen.

Samenzang is Jacqs' specialiteit. Je krijgt allerlei handvatten aangereikt om jouw stem vrijer en puur te laten klinken.

De week staat in het teken van samen meerstemmig liedjes zingen; cabaret, popsongs en rocknummers. 

Daarnaast kan zij jou in deze week individueel begeleiden met je eigen lied (op inschrijving).

Deze zangweek wordt een week vol plezier, samenzang en ander leuks.

 
Zij neemt mee naar Frankrijk:
- haar jarenlange ervaring met koren, pop, soul, wereldmuziek (volksopera),
- haar enthousiasme  voor en deskundigheid in a capella zang. 
- haar Deense opleiding (CVT) tot stemcoach, vol praktische handige tools om je stemgebruik gezond te houden
- de  improvisatie technieken die zij reeds doceerde aan uiteenlopende groepen o.a. conservatorium van Amsterdam, Cliniclowns, theatersport teams uit het hele land, ministerie van defensie (ja, ook die kunnen soms wat losbandigheid gebruiken)
- haar kracht om elk verhaal om te zetten in muziek: verhalen trots op mijn auto, vader zei, verhalen Waterheuvel: wie dit leest is gek, verhalen ouderen met dementie

- en natuurlijk haar eigen spotjes gevoelhaar 40ste verjaardags concert, "bij mij "in Denemarken.

 

De week wordt afgesloten met een concert.

 

BINKIE DABEKAUSSEN is muzikant, yin yogadocent en kunstenaar. 

Na jarenlang in het medisch onderzoek te hebben gewerkt heeft Binkie een grote ommezwaai gemaakt naar een vrij leven. Mede door een levensveranderende reis van anderhalf jaar door Midden en Zuid Amerika in 2010. 

Haar werk bestaat nu uit delen van dingen die ze lief heeft, zoals muziek, sjamanisme, yoga en shin do. 

Samen met haar partner Tijn Touber geeft ze het meditatieve concert: seVen. 

Tevens organiseren zij samen stilte retraites, waarin muziek, meditatie en yin yoga een rol spelen. Velen hebben van haar handpan muziek kunnen genieten tijdens festivals en andere events. 

 

Yin Yoga is een Yoga vorm waarbij je de houdingen lang vasthoudt 3 tot 5 minuten, waardoor de diepere weefsel-lagen worden gestimuleerd. Hierdoor komt er meer ruimte en kan de levensenergie beter stromen. 

Je eindigt met een onmisbare ontspanning. Na een Yin Yoga voel je je vaak energieker en ervaar je ruimte in lichaam en geest. De les is een mix van yogahoudingen, ademhalings-technieken en meditatie. 

Yin Yoga is volgens Binkie: lief zijn voor jezelf. Het is een uitdaging om een grens op te zoeken in elke yogahoudingen, maar er altijd op een liefdevolle bewuste manier bij te blijven.  Een prachtige tool om in dit drukke leven even helemaal tot jezelf te komen en heel toegankelijk voor een ieder. 

Ze voltooide haar Yin Yoga Docentenopleiding aan De Nieuwe Yoga School bij Johan Noorloos.


ANJA VAN SANTBERGEN is de docent beeldhouwen.

In 1995 is zij begonnen met beeldhouwen als hobby. Zij maakt zowel figuratief als abstract werk. Het liefst werkt zij met de steensoort Albast en Sedoniet, maar ook andere steensoorten hebben geen geheimen voor haar.

Haar enthousiasme voor het werken met steen deelt ze graag met mensen. Enige jaren geleden is zij daarom begonnen met lesgeven in haar eigen atelier. Hiervoor heeft zij onder andere bij IKO in Hoogstraten een opleiding gevolgd. 

Bij de workshops is haar ervaring dat cursisten na afloop graag met een mooi resultaat naar huis gaan, daarom heeft het haar voorkeur om hierbij te werken met zachte steensoorten, zoals Speksteen en Albast.

Het grote pluspunt is dat deze steensoorten zonder specifieke ervaring gemakkelijk te bewerken zijn, en binnen de beschikbare tijd het werkstuk kan worden afgemaakt.

Als je meer ervaren bent en liever werkt met een hardere steensoort, is dat uiteraard geen enkel probleem. 

Alle noodzakelijke gereedschappen zijn aanwezig. Het kiezen van een steen is een intuïtief proces en is afhankelijk van wat je met de de steen wilt. Er is een aantal stenen beschikbaar die ter plaatse kunnen worden gekocht.

Om te voorkomen dat de vorm van de steen niet past bij je idee, kun je ook zelf je steen meenemen. Let bij de aankoop hiervan met name op de kwaliteit (breuklijnen, zand etc.) en de hardheid (2, 3 of 4) van de steen.

Als je graag advies wilt over de soort steen  dan kun je altijd contact opnemen met Anja, tel. + 31 6 20653202.

De  week wordt afgesloten met een expositie.