HOME » OMGEVING

OMGEVING


JOINVILLE

Lac du Der

Kraanvogel

Saint Dizier

JOINVILLE:

Dit charmante stadje ligt aan de Marne, ook wel "Klein Venetië" genoemd, waar het water kabbelt langs de Quai des Peceaux  en als je omhoog klimt  naar het oude kasteel, heb je een prachtig zicht over het middeleeuwse stadje met zijn smalle, kronkelige straatjes en zijn oude huizen. Het kasteel van de Grand Jardin, uit de 16e eeuw,  ligt middenin een schitterende renaissancetuin. Aan al die monumentale panden is de rijke historie van Joinville af te lezen. 

 

LAC DU DER, LAC D'ORIËNT EN LAC D'AMANCE

Chateau Noncourt ligt niet ver van een groot merengebied met uitgebreide watersportmogelijkheden. Vooral bij Lac du Der (30 km) is het uitstekend toeven, je kunt er : waterskiën, duiken, vissen, jet-ski, zeilen e.d. De liefhebbers van gewoon lekker luieren zijn ook niet vergeten, het meer heeft zes zandstranden om heerlijk uit te rusten. 

 

Lac du Der is ook een vogelreservaat, het is de thuisbasis van meer dan 270 soorten trekvogels en vogels die er vast verblijven.  In de lente en in de herfst verzamelen zich hier duizenden kraanvogels. Andere vogelsoorten die in het gebied voorkomen zijn de Europese zeearend, de grote zilverreiger en verschillende soorten ganzen, eenden, duikvogels en futen. 

 

Het bezoeken van het meer kan mooi gecombineerd worden met het bekijken van de charmante vakwerkkerken, zoals de kerken van  Châtillon-sur-BrouéOutinesDrosnay en Arrigny, in de Marne, van LentillesBailly-le-FrancMathaux en Chauffour-lès-Bailly, in de Aube. Een prachtige niet te missen trip!

 

SAINT-DIZIER

Het is zeer de moeite waard om langs de Marne (daar loopt een prachtig fietspad langs) richting Saint Dizier te fietsen (v.v. 80 km geheel vlak).

Het voormalige vestingsstadje, heeft allerlei bezienswaardigheden, zoals een oud middeleeuws kasteel dat nu als onder-prefectuur dienst doet, het gemeentemuseum, gevestigd in een voormalige herenhuis, met een collectie beeldende kunst, kunstgietijzer, archeologie en waar ook de plaatselijke geschiedenis te bekijken is.

 

CHAMPAGNEROUTE

Om een beetje een idee te krijgen wat een champagne bijzonder maakt, kun je de wijngaarden, de pittoreske dorpjes bezoeken en een rondleiding (avec dégustation) krijgen bij een champagneboer. Er zijn diverse routes door de champagnestreek.